Jdi na obsah Jdi na menu

Čechie - Koloveč 5.4.2014

 Příkosická Čechie vybojovala cenný bod v zápasu proti  Kolovči

Ve 20. kole přivedl los na příkosický trávník lídra krajského přeboru. Proti Slavoji Koloveč, který měl  po 19. kolech na kontě 52 bodů a skóre 76:19, byla domácí Čechie jasným outsiderem. Přesto dokázali domácí otočit zápas a dohnat dvoubrankovou ztrátu. Body v penaltovém rozstřelu ale brali díky Šperlovi hosté.

 

TJ Čechie Příkosice - TJ Slavoj Koloveč   2 : 2    (0:2)   PK 3:4

 V domácí sestavě tentokrát chyběli oba Jedličkové, Tomáš Marek, Lukáš Krajdl a Pavel Vaník. Roli náhradního brankáře na svá bedra převzal Tomáš Lukeš.

V prvním poločase měli hosté herní převahu, která se projevila i na jeho výsledku. Domácí ale bojovali ze všech sil a snažili se minimalizovat dopad smrtonosných nájezdů "kolofantů" na svou bránu.

V 6. minutě se pokusil od pomezní čáry přehodit kolovečského brankáře Kotnauer. Ten odehrál míč efektní patičkou za brankovou čáru, a tak domácí Pražák zahrával  první rohový kop. Jandoš se v malém vápně proti početní převaze Slavoje neprosadil.

V 7. minutě si Pavel Šefl zasprintoval za pronikajícím Šperlem a dokázal mu odkopnout míč za brankovou čáru. Rohového kopu se ujal Černohorský a domácí brankář jeho střelu vyboxoval do pole.  O minutu později Protivínský vypíchl před bránou míč útočícímu Šperlovi. V 11. minutě vypálil z voleje na bránu Pražák, ale  Šperl mu stihl skočit do střely.

Ve 13. minutě házeli hosté aut. Lucák poslal centr na prsa Šlajsovi, ten sklepl míč  zpět pro Šperla a  Šperl mu ho vrátil před bránu. Protivínský Šlajsovu střelu v pádu vyrazil, ale napodruhé už proti němu neměl šanci. Šlajs uklidil míč ke vzdálenější tyči a bylo to 0:1.

Ve 27. minutě platilo známé nedáš, dostaneš. Nejprve si na Pražákův dlouhý aut od rohového praporku slibně naskakoval Papáček, ale minul. Na druhé straně se dostali "Kolofanti" do přečíslení a na 2:0 zvýšil výborně hrající Šperl. Ve 33. minutě mohl zvýšit náskok Kolovče Lukáš Došek, ale Protivínský si s jeho střelou poradil. O pět minut později fauloval Lukáše Doška domácí kapitán Pavel Komanec. Volný přímý kop Šperla vytáhl Protivínský nad břevno a následný rohový kop uklidil do bezpečí Papáček.

Do druhého poločasu Koloveč vystřídala, místo Lucáka  nastoupil Baxa. Na hráčích Čechie bylo vidět, že se odmítají smířit s další porážkou. Všichni bojovali na hranici svých možností a podařilo se jim být Kolovči rovnocenným soupeřem. V 50. minutě mířil Spěváček vedle pravého horního roku Fillingerovy brány. O pět minut později zahrozil po Hodaňově centru hlavou Jandoš. V 62. minutě došlo ke oboustrannému střídání. Hosté zaměnili Kadlece za Lukáše Doška, kapitánskou pásku od něj převzal Baxa. V domácím týmu místo Jandoše nastoupil Gosza. K dalšímu střídání došlo v 67. minutě, kdy v řadách Kolovče Duchoň nahradil Pavlíka. Také příkosický trenér Pleticha provedl další střídání. Z trávníku odešel Hodaň a místo něj naskočil do hry Vlček. Tlak domácích sílil úměrně s ubývajícími minutami zápasu. V 76. minutě vyrazil Fillinger Pražákovo střelu zblízka. Míč ale zůstal na domácích kopačkách a Lisý střelou z dálky propálil vše co mu stálo v cestě a snížil na 1:2. V 82. minutě trefil míč ruku domácího Papáčka a ten dostal od hlavního sudího Křena žluté napomenutí. V 85. minutě Tesař nedovoleným zákrokem odstavil Pražáka a Černohorský uviděl  žlutou kartu  za hlasitý nesouhlas s nařízeným volným přímým kopem. Komancova střela ale skončila jen ve Fillingerově náručí. V posledních minutách zápasu hra citelně přitvrdila. V 91. minutě zastavil Pražák na půlce Michala Fillingera a ten se po něm na zemi ohnal. Oba byli potrestáni žlutou kartou. Volný přímý kop Fillingera skončil u Protivínského. Hosté zastavili protiútok odkopem do autu. V posledních vteřinách zápasu poslal Pražák centr na hranici velkého vápna. Odtud Lisý zády k bráně hlavou přeloboval brankáře Petra Fillingra. Radost z vyrovnávacího gólu byla bezmezná. Po rozehrání ukončil hlavní sudí v 92. minutě utkání za stavu 2:2.

Následoval penaltový rozstřel. Začínali domácí a první tři série byly úspěšné na obou stranách. Za domácí proměnili Pražák, Vlček a Kohout, za hosty se nemýlili Tomáš Došek, Černohorský ani Duchoň. Ve čtvrté sérii měli hlavní slovo oba brankáři. Nejprve Fillinger zneškodnil pokus Komance, poté Protivínský rybičkou vyrazil střelu Tesaře. V páté sérii vykopl se štěstím kolovečský gólman střelu Lisého a na druhé straně se Šperl nemýlil. Prémiový bod si tak z příkosického trávníku odvezli hosté.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Statistiky

Online: 11
Celkem: 712548
Měsíc: 13152
Den: 663