Jdi na obsah Jdi na menu

Čechie Příkosice - FK Holýšov 19. října 2013

 

Holýšov zatloukl další pomyslný hřebíček do příkosické rakve
Příkosičtí předvedli bojovný výkon, ale na zisk bodů to nestačilo.
 
Přestože hosté dohrávali od 55. minuty v početním oslabení, vyhráli i díky třetímu gólu z penalty nakonec 1:4.
 
Začátek zápasu byl vyrovnaný, první vážnější šanci měli ve 12. minutě domácí. Pražák házel aut od rohového praporku, Spěváček prodloužil balón Bendlovi a ten zkusil Míčku ohrozit z dálky. Jeho střele ale chyběla potřebná přesnost a míč skončil vedle tyče. Na druhé straně vyzkoušel Vaníkovu pohotovost střelou zblízka Chvojka a vybojoval pro svůj tým rohový kop. Baxa poslal centr před bránu, kde se ve skrumáži nejlépe orientoval Pražák. Pomocí teče o jednoho z protihráčů dostal míč za brankovou čáru. V 15. minutě to znovu zdálky zkusil Bendl, ale Míčka dokázal skákavý míč sebrat. Při protiútoku vybojovali hosté další roh a Vaník výborně vykryl dorážku z metru.
V 19. minutě přerušil hru na půlce Bendl a holýšovští poslali dlouhý balón na volného Vrbu. Ten zkušeně udělal kličku domácímu kapitánovi, a tak ho Komanec musel zastavit za cenu faulu. Holýšov předvedl při volném přímém kopu nacvičený signál. Zleva nabíhající Chvojka naznačil rozběh a nechal vystřelit Schambergera. Hrající trenér Pleticha, couvající od zdi před Vaníka míč nešťastně tečoval do vlastní brány, takže hosté vedli 0:1.
Ve 26. minutě se dostal po rohovém kopu do šance Spěváček a o dvě minuty později potrestal hlavní sudí Hájek žlutou kartou faulujícího Tyra za zákrok proti Komancovi. Domácí vybojovali další roh, ale míč skončil v rukavicích brankáře Míčky. Ve 30. minutě zkusil nachytat střelou z úhlu holýšovského brankáře Kohout. O dvě minuty později fauloval Papáček Levičku, ale Schamberegerův volný kop domácí bránu neohrozil. Na druhé straně hosté nedovoleně na hranici šestnáctky zastavili pronikajícího Bendla. Volného přímého kopu se ujal Papáček a jeho střele chyběli centimetry. Ve 39. minutě kopal Spěváček volný přímý kop po faulu na Papáčka. Poslal míč přesně na hlavu Papáčkovi a ten vyrovnal na 1:1. Nerozhodný výsledek vydržel až do konce prvního poločasu. 
Do druhé části hry hosté vystřídali, Panuška nahradil Chvojku. V 50. minutě po závaru před domácí bránou urazil míč hlavou Pleticha do pole, bohužel přesně k nohám holýšovskému Panuškovi, který střelou z dálky překonal Vaníka na 1:2. V 55. minutě Tyr v přerušené hře dohrál u domácí střídačky Pražáka a po druhé žluté kartě musel předčasně do sprchy. V následující minutě provedli Příkosice dvojí střídání, ze hřiště odešli Kohout a Burket a nastoupili místo nich Hodaň a Votípka. V 60. minutě zahrávali hosté tři rohové kopy za sebou, ale ani z jednoho nevytěžili brankovou příležitost. V 64. minutě schytal úder míčem zblízka do obličeje kapitán Čechie Komanec a o střídání si řekl hrající trenér Pleticha, kterému se obnovilo svalové zranění. Nahradil ho Šlajch. V této části hry domácí napadali soupeřovu bránu a chyběla jim jenom potřebná troška štěstí v brankové koncovce. Po jednom z úspěšných zákroků poslal v 69. minutě brankář Míčka dlouhý balón přes celé hřiště Vrbovi. Toho bránil Komanec, který si v pokutovém území při pádu nešťastně hodil míč na ruku. Hlavní sudí Hájek nařídil pokutový kop a jeho exekuce se ujal brankář Míčka. Nezaváhal a s přehledem překonal svůj protějšek v příkosické bráně. Hosté, vědomi si dvoubrankového náskoku, začali zkušeně zdržovat hru. Příkosičtí se ale do poslední chvíle nevzdávali. V 75. minutě dostal žlutou kartu Jeniš, který si za dres podržel pronikajícího Lisého. Vzápětí hosté vystřídali, místo Vrby nastoupil na trávník Dostalík. O minutu později uviděl kartu i holýšovský brankář za zdržování. V 78. minutě zkusil střelou zdálky snížit náskok hostí Hodaň, ale míč skončil v rukavicích Míčky. Při dalším neúspěšném útoku Míčka poslal dlouhý balón přes celé hřiště. Pražák se vrhl útočícímu hráči pod nohy, ale ten stačil míč doběhnout a poslat ho před bránu. Tam si mezitím naběhl Schamberger a zvýšil dorážkou k tyči na 1:4. Následovalo další střídání v týmu hostí, místo Jeniše nastoupil Kraus. V závěru zápasu hlavní sudí Hájek nepotrestal obranný zákrok v rohu u holýšovské brány a nechal hrát i když v 90. minutě zůstal ležet zraněný Lisý. Zápas skončil po uplynutí řádné hrací doby za stavu 1:4 pro hosty. K jejich vítězství bezpochyby přispěla i necitlivě nařízená penalta, která jim pomohla k dvoubrankovému náskoku a vzala domácím naději na vyrovnání. Přesto se ani tentokrát Příkosičtí nemusí za svůj odvedený výkon stydět.
V příštím týdnu čeká na Příkosice derby proti Rokycanům. Zápas se hraje na hřišti FK v neděli 27. října od 14.30 hodin. 
Sestava Příkosic: Vaník, Pleticha (64. Šlajch), Papáček, Pražák, Komanec, Lisý, Kotnauer, Kohout (57. Votípka), Burket (57. Hodaň), Bendl, Spěváček.
 
Sestava Holýšova: Míčka, Tyr, Baxa, Levička, Trhlík, Vrba(75. Dostalík) , Majlát, Schamberger, Chvojka (46. Panuška), Jeniš (88. Kraus), Lukáš
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Poslední fotografie

Statistiky

Online: 3
Celkem: 735214
Měsíc: 21459
Den: 809