Jdi na obsah Jdi na menu

SPARTAK CHRÁST - ČECHIE PŘÍKOSICE 6:1

 

     Páteční předehrávka 23. kola KMP Fincentrum měla pro fotbalisty Čechie Příkosice nepříjemnou dohru, která ještě umocnila hořkost z utrpěné porážky.   Odjíždějící hráči a funkcionáři Čechie byli při cestě domů napadeni silně opilými fanoušky Chrástu. Ti si na kolonu odjíždějících aut počkali u jediné možné příjezdové cesty a kopáním se snažili poškodit projíždějící vozidla. Stejní fanoušci častovali během hry ostatní přítomné diváky a hráče například voláním „Příkosice do plynu“ a podobnými urážlivými výroky, zavánějícími rasovým a nenávistným podtextem.
     K samotnému utkání. Trenér Vodrážka poslal na trávník jedenáctku ve složení Protivínský, Krajdl, Štych, Kohout, Komanec, Prachlík, Fiala, Krystl, Lisý, Hrubý a Šimandl. Kapitán Komanec pro zdravotní problémy již ve 26. minutě vystřídal a na jeho místo nastoupil Lukeš. Hráči Příkosic vydrželi celých 30 minut odrážet útoky domácích a Protivýnský poprvé kapituloval po střele výborného Kovaříka, který se trefil stelou z rohu velkého vápna na 1:0. Ve 36. minutě zvýšil na 2:0 Roubal. Branka byla uznána i přesto, že dva domácí hráči byli pravděpodobně v ofsidu. Ve 40. minutě mířil podruhé přesně Kovařík, který zakončil své sólo trefou za Protivínského záda. Do šaten se odcházelo za stavu 3:0 pro domácí.
     Do druhé poloviny hry domácí provedli dvě střídání, z pole odešli Král a Tyr, místo nich šli na trávník Levý a Kučera. Čechie také vystřídala, do brány se místo Protivínského postavil Vaník. Hned na začátku druhé půle si vypracoval šanci Krystl, nahrál Prchlíkovi, střela šla bohužel vedle. Také Krajdlova střela o chvíli později šla těsně vedle tyče. Další střídání hostí proběhlo v 53. minutě, kdy se vyměnili Šimandl s Jandošem. V 61. minutě zahrál rukou domácí brankář Bláha a musel do šatny. Domácí vystřídali, útočník Roubal přenechal místo náhradnímu gólmanovi Kokoškovi. Hosté také vystřídali, Pražák nahradil Lukeše. Při volném přímém kopu odmával pomezní Urban ofside, přestože domácí obránce stál v době přihrávky téměř na brankové čáře. V 69. minutě se příkosickým podařilo snížit náskok domácích, když se trefil za Bláhova záda hlavou Lisý. V 73. minutě zvýšil náskok domácích znovu Kovařík na 4:1. V 83. minutě za faul na Štycha dostal žlutou kartu domácí Haidlmayer. V zápětí nedovoleně bránil hostující Prchlík a žlutilo se podruhé. Volný přímý kop ve prospěch domácích dorazil Kovařík neomylně za Vaníkova záda na 5:1 a v následující minutě zvýšil vedení Chrástu svou čtvrtou trefou, kdy si obhodil padajícího Vaníka a střelou z úhlu trefil bránu.   Přestože se borci Čechie snažili ze všech sil, podruhé se jim brankáře Chrástu  již překonat nepodařilo. Hlavní sudí Havel ukončil v 90. minutě utkání za stavu 6:1 pro domácí.
     V dalším kole hostí Čechie Příkosice v sobotu 7. května na domácím trávníku Baník Stříbro. Utkání začíná v 10,15 hodin.
 

Poslední fotografie

Statistiky

Online: 3
Celkem: 748105
Měsíc: 22985
Den: 367