Jdi na obsah Jdi na menu

HORNÍ BŘÍZA - ČECHIE PŘÍKOSICE

 

     Po prvním odloženém duelu proti Rapidu, který byl přesunut na Velikonoční pondělí se Čechie vypravila za soupeřem do Horní Břízy. Hrálo se na umělém povrchu III. generace.
Svou mistrovskou premiéru zde měl nový trenér Čechie Jan Pleticha. Ten do základní jedenáctky nominoval Protivínského, Votípku, Peška, Štycha, Papáčka, Pražáka, Komance, Fialu, Krystla, Lisého a sebe. Na střídání byli připraveni uzdravení Prchlík, Jandoš a Vlček, Kotnauer a Vaník. Chyběl Krajdl a zranění Kohout, Hrubý a Nový.
      Domácí začali bojovněji a v prvních pěti minutách se příkosičtí bránili za cenu nedovolených zákroků. Ani jeden z volných přímých kopů ale Protivínského vážněji neohrozil. První velká šance hostí přišla v 8. minutě po dlouhém Pražákově autu od střídačky domácích. Do vápna si naběhl Fiala ale na dorážku nedosáhl. Ve 12. minutě Votípka na hranici velkého vápna obešel dva obránce a následná Papáčkova střela z úhlu těsně minula vzdálenější tyč Mizerovy brány. V následující minutě centroval míč z levé strany Fiala a Štych se trefil hlavou. Ve 24. minutě po vzájemné strkanici uviděli od hlavního sudího Cihláře žlutou kartu domácí Šimice a hostující Pražák. Po třiceti minutách hry překazil snahu domácích po vyrovnání Protivínský, když sebral Fránovi míč z nohy. V následující minutě uviděl domácí Chocholatý žlutou za faul na Krystla. Na zemi zůstal zraněn Zdeněk Hackr a ve 36. minutě za něj do hry nastoupil Fedorco. Ve 41. minutě zahrávali domácí dva rohové kopy za sebou, druhý Protivínský zlikvidoval ukázkovou robinsonádou. Minutu před koncem první poloviny hry fauloval hostující Štych. Domácí položili míč na zem a rychle rozehráli, míč jim sebral Votípka, a šel sám na bránu. Přeslechl píšťalku hlavního sudího a za svou aktivitu byl oceněn žlutou kartou. Po volném přímém kopu Protivínský zneškodnil nebezpečnou střelu a rozhodčí ukončil první poločas.
      Do druhé části hry domácí vystřídali, Zavadil přenechal místo Vrlovi. Ve 49. minutě se jim podařilo vyrovnat. Po faulu se z volného přímého kopu míč odrazil od břevna a Janka dorážel do prázdné brány. V 52. minutě domácí střídali potřetí, Fránu nahradil Michal Hackr. V 57. minutě platilo známé nedáš – dostaneš. Po autu se mohl za hosty prosadit Štych, ale pálil nad bránu. Z protiútoku se technickou střelou z úhlu trefil Vrla a poslal domácí do vedení.
       V 60. minutě provedla Čechie dvojí střídání, z pole odešli Votípka a Pražák, nastoupili Jandoš a Prchlík. O šest minut později prostrčil Krystl balón Jandošovi a ten vyrovnal střelou k tyči na 2:2. Následovali další dvě šance Štycha, ale brankář Mizera obě zlikvidoval. V 71. minutě poslal Fiala zpětnou přihrávku na Prchlíka, který bombou z dálky poslal Čechii do vedení. V 78. minutě ještě domácí jednou střídali, Landa nastoupil za Morštajna. Také Čechie v 83. minutě vystřídala, Papáčka nahradil Kotnauer. V posledních minutách hry sudí Cihlář ještě naděloval žluté karty, za domácí ji viděl Vrla, za hosty Lisý.
Hráči obou týmů bojovali do poslední chvíle, Mizerovu bránu dvakrát ohrozil Jandoš.
 Závěr utkání patřil především příkosickému brankáři Protivínskému, který dokázal zlikvidovat několik domácích útoků a uhájil tak pro své barvy těsné, ale cenné vítězství. V 90. minutě provedl Vodrážka v roli asistenta hrajícího trenéra Pletichy ještě taktické střídání, za Štycha nastoupil Vlček. Po čtyřech minutách nastavení Cihlář ukončil utkání za stavu 2:3. Po závěrečném hvizdu ještě uviděl domácí Vrla za svůj slovní projev na adresu rozhodčích druhou žlutou kartu.
      Jarní premiéra čeká Čechii na domácím trávníku v sobotu 24. března, kdy od 10,15 hostí Holýšov.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Poslední fotografie

Statistiky

Online: 3
Celkem: 748112
Měsíc: 22961
Den: 362