Jdi na obsah Jdi na menu

TJ CHANOS CHANOVICE - ČECHIE PŘÍKOSICE

 

Chanovice uvítaly Čechii pravým podzimním počasím, chladno provázely dešťové přeháňky. Trenér Vodrážka poslal na hřiště jedenáctku ve složení Protivínský, Krystl, Štych, Papáček, Komanec, Nový, Kotnauer, Fiala, Lisý, Hrubý, Vlček. Na lavici náhradníků byli připraveni Krajdl, Pešek, Lukeš, Votípka, Kravařík a Vaník.

Přihlížejícím divákům, které ze dvou třetin tvořili fanoušci Čechie, bylo divné, že se při rozcvičování na trvníku domácí Káník asi 10 minut velmi přátelsky bavil s trojicí nominovaných rozhodčích. Již po pěti minutách hry, kdy hlavní sudí nepotrestal dva ošklivé fauly na Lisého a Krystla, bylo více méně jasné, že si hosté body rozhodně domů neodvezou. Podpora rozhodčího Štrincla domácímu týmu byla do očí bijící. Celé utkání bylo rozkouskované, píšťalka zastavovala hosty téměř pokaždé, když se dostali za půlku. Naopak fauly domácích zůstávaly bez potrestání.

V 10. minutě schytal při výskoku na hlavičku Hrubý ránu loktem do obličeje. Tržná rána těsně nad okem mu masivně krvácela a tak pomezní Čermák povolil vedoucímu mužstva vstup na trávník. K údivu všech přihlížejících ho ale hlavní sudí Štrincl vykázal a oddálil tak poskytnutí první pomoci. Viník za svoji ránu loktem do obličeje nebyl nijak potrestán, i když bylo očividné, že jeho zákrok byl úmyslný a velmi nesportovní. Hrubý se po ošetření a ovázání rány ještě vrátil na chvíli do hry, ale rána mu dál krvácela a tak byl nucen později ve 32. minutě vystřídat. Na jeho místo nastoupil Pešek.

Ve 23. minutě zaútočili domácí na Protivínského, první střelu vytěsnil mimo, ale pouze k domácímu hráči, druhý pokus vyrazil, ale další dorážka Kostky, téměř z brankové čáry, skončila za jeho zády. Při reklamaci ofsidu, o kterém byli na 100 % přesvědčeni i všichni přihlížející dostal Prtivínský žlutou kartu. Gól byl uznán a domácí vedli 1:0.

O chvíli později schytl ránu loktem i Štych, naštěstí bez následků, bohužel také bez potrestání. Další šance domácích přišla ve 29. minutě, Dytrt ale na centrovaný balón nedosáhl. Ve 40. minutě zabránil další šanci domácích Pešek za cenu rohového kopu. Ten vyšel naprázdno. Do šaten se odcházelo za stavu 1:0 pro domácí.

Do druhé poloviny hry vystřídali domácí Rouse, místo něho nastoupil Patsch. V týmu Čechie Lukeš nahradil Lisého, který pro zranění ze začátku utkání nebyl schopen pokračovat ve hře.

Také druhá poloviny hry pokračovala ve stejném duchu jako ta první. Čechii se nedařilo založit útok. Hráči se soustředili víc na zákroky od soupeře než na hru samotnou. Z týmu hostí nebyl na hřišti nikdo, kdo by nehrál s pocitem křivdy za to, že byl faulován, a že se to obešlo bez potrestání.

V 51. minutě Hnídek po rohovém kopu domácích usměrnil dorážku za Protivínského záda a zvýšil tak náskok domácích na 2:0.

O dvě minuty dostal žlutou kartu hostující Fiala za faul na Černohorského. V 55. minutě při závaru před brankou naskočil domácí brankářBeke na záda vlastnímu obránci. Po pádu zůstal ležet a sudí Štrincl odpískal faul proti Čechii, i když se jednalo o srážku dvou domácích hráčů. V 61. minutě po Papáčkově akci vybojoval Štych rohový kop pro hosty. V zápětí byl faulován a Hnídek uviděl za svůj zákrok žlutou kartu. V 63. minutě provedl trenér Vodrážka dovjí střídání, hřiště opustili Vlček a Kotnaue, místo nich nastoupili Krajdl a Votípka.

Do další šnce se domácí dostali po špatně kopnutém volném přímém kopu hostí. Míč se odrazil od zdi a do brejku se pustil Patsch. Protivínský chytá. Za hosty se hned po svém nástupu na trávník dostal Krajdl, jeho centr na Štycha bohužel neprošel. V 65. minutě vypíchla Papáček míč útočícímu Černohorskému. O minutu později zvyšují domácí svůj náskok trefou Patsche na 3:0.

V 68. minutě dostal Votípka po vzájemné strkanici od Hnídka ránu pěstí do obličeje. V přerušené hře udělil sudí Štrincl žlutou kartu - k překvapení všech – pouze Votípkovi.

V zápětí trenér domácích stáhl Hnídka ze hry, vystřídal ho Šefl. V 73. minutě vychytal brankář domácích střelu Krajdla. Následovala žlutá karta pro domácího Kostku za likvidační faul na Nového.

Po dalším zákroku se ocitl znovu na zemi gólman domácích Beke. Po slovní výměně s hlavním sudím uviděl žlutou kartu.

V 82. minutě měla Čechie obrvskou gólovou šanci, brankář Beke na míč nedosáhl a z brankové čáry zachaňoval na poslední chvíli odkopem jeden z obránců domácích. V 83. minutě domácí střídali, odešel Dytrt, nahradil ho Polena.

O chvíli později se svýšil pocit křivdy hostů o poslední kapku, když Štrincl nechal bez potrestání faul na Krystla, přestože se jednalo o zákrok, který měl být potrestán pokutovým kopem. Do konce utkání se skóre již nezměnilo a sudí Štrincl ukončil v 90, minutě za stavu 3:0 pro domácí. l Trenér Vodrážka řekl po zápase. „Jsem rád, že kluci udržely emoce na uzdě. Hráli jsme špatně, ale za takového tlaku rozhodčích se asi lépe hrát ani nedá, vždyť nás nepustili za půlku. Měl jsem strach, že někomu ujedou nervy a zápas nedohraje. Ten pocit křivdy a bezmoci není pro hráče jednoduchý.

 

 

Poslední fotografie

Statistiky

Online: 13
Celkem: 729248
Měsíc: 18261
Den: 1136